Gözlerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Gözleriniz dünyanın pencereleri, bu yüzden onlara iyi bakmak önemlidir. Göz doktorunu düzenli olarak görme, yeterince uyku alma, gözlerinizi düzenli aralıklarla bir bilgisayar kullanırken görmek, gözlerinizi iyi bir şekilde sağlamanıza yardımcı olabilir. Vizyonunuzla ilgili problemleriniz varsa, mümkün olan en kısa zamanda bir optometrist ile randevu almalısınız. Gözlerinizi iyi durumda tutmaya yardımcı olmak için yapabileceğiniz şeylerden bazılarını öğrenmek için okumaya devam edin.
Düzenli olarak bir göz doktorunu ziyaret edin. Bunlar, gözlerinizi sağlığınıza bakmakla ilgilenen eğitimli profesyoneller. Onlar oftalmologlar (göz doktorları) veya optometrist olabilirler.
•             Herhangi bir görme probleminiz yoksa, 20 ve 30'larınızda 5-10 yılda bir göz doktoruna başvurmalısınız.

Lens kullanıyorsanız günün sonunda dışarı çıkarın. 19 saatten fazla kontak lens kullanmaktan kaçının. Kontakt lensleri çok uzun süre kullanmak, kalıcı görme hasarının yanı sıra gözlerinizdeki aşırı rahatsızlığa neden olabilir.
Göz makyajınızı günün sonunda çıkarın. Yatmadan önce göz makyajınızı çıkarmak için daima zaman ayırın. Asla göz makyajı ile yatağa gitme. Maskara veya eyeliner ile yatarsanız, gözünüze girebilir ve tahrişe neden olabilir.
UV koruyucu güneş gözlüğü giyin. Dışarıda ve güneş parlarken güneş gözlüğü takınız. Lenslerin UVB ve UVA ışınlarının zararlarını engellemesi güneş gözlüğü faydalarındandır.

Yorumlar