Kısırlık Tedavisi Nasıl Yapılır?


Ülkemizde çok sık görülen kısırlık problemi çiftlerin en büyük sorunu haline gelirken hem erkek de hem de kadında yaşanabilen bir sorundurNedeninin tespit edilmesinden sonra kısırlık tedavisi de mümkündür. 
Kadınlarda Kısırlığın Nedenleri 
Kadınlardaki kısırlık sorununun ana nedeni genelde yumurtlama bozukluklarıdır. Adet kanaması görülmemesi gibi durumlarda bu sorun oluşurken ayrıca prolaktin hormonunun normalden fazla salgılanması da yumurtlama bozukluğudur. Pek çok iyi huylu kistin rahimde oluşmasıyla bilinen polikistik over sendromu da erkeklik hormonunun fazla salgılanmasını tetikleyerek döllenmeyi gerçekleştirmeyecektir. Rahim ağzı problemleri ve rahim kanallarında sorunlar ve yumurtalıklarda iltihaplanmalarda da kısırlık oluşabilmektedir. 
Erkeklerde Kısırlığın Nedenleri 
Kısırlık tedavisi için genelde teşhisinden dahi uzak duran erkekler daha çekingendirler. Ancak vücuttaki hormonlar sperm üretimini, spermin taşınması ve cinsel fonksiyonları belirlerken erkeklerdeki bu hormonal aktivitedeki bozukluklar kısırlık yaratabilmektedir. Sigara veya alkol kullanımı sperm sayısında azalmaya neden olurken varikosel denilen sorunla birlikte toplardamarlarda ısı artışına bağlı olarak sperm sayısında azalmada da kısırlık oluşmaktadır. 
Kadınlarda Kısırlık Tedavisi  
Kısırlık tedavisi için öncelikle sorunun kaynağı teşhis edilmeli ve daha sonra uygun bir tedavi programı belirlenmelidir. Kadınlarda kısırlığın bir nedeni bulunamaz ise yumurta tedavisi uygulanır. Her ay yumurtlamasına imkan verilen kadının doktorun belirlediği takvimde cinsel ilişkide bulunması hamilelik şansını arttırmaktadır. Kısırlık tedavisi için bir diğer yöntem ise tüp bebek tedavisidir. Pek çok kez deneme yapılabilen bu yöntemle çiftlerin çocuk sahibi olması oldukça yüksek oranlardadır. 
Erkeklerde Kısırlık Tedavisi 
Erkeklerde varikosel hastalığı saptanmış ise bunun kısırlık yapması çok yaygındır ve kısırlık tedavisi için cerrahi uygulama gereklidir. Kısırlık sorunu yaşayan erkekte hormon eksikliği varsa da hormon takviyesi sağlanırken iktidarsızlık sorunu da erkeklerdeki kısırlığın nedenlerindendirPsikolojik destek ile ilaç tedavisinin sağlandığı bu durumlarda erkeklerde kısırlık tedavisi daha sağlıklı olmaktadır. Aşılama yöntemi ile de erkeklerdeki sperm sayısı normalin daha altında ise takviye sağlanırken ayrıca kadına laboratuvar ortamında yumurtaların ve spermlerin döllenmesi gerçekleştirilerek aşılama yöntemi ile kadına enjekte edilmesi de kısırlık tedavisi çeşitlerindendir. 

Yorumlar

  1. Bu kadar az paylaşımla Google reklamlarını nasıl aldınız bilgilendirir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar öncelikle bloğunun hayırlı olmasını dilerim. Blog tasarımını ve renklerini çok beğendim eline emeğine sağlık. Bende çok taze bir blog yazarıyım . Fırsatın olursa bloğuma beklerim.

    https://maiizler.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder