Arpacık Nedir Nasıl Geçer


Arpacık, göz kapaklarında beliren ve batma hissiyle meydana gelen, sivilceyi andıran görüntüye sahip olan şişliklerdir. Arpacığın en büyük nedenlerinden biri ümmi sistemin çökmesi ve bağışıklığın zayıf düşmesidir. İşte Arpacık Nedir Nasıl Geçer sorusunun cevapları.

Arpacık Nasıl Anlaşılır?

Göz kapaklarımızda yer alan yağ bezelerinin toplanarak şişmesi sonucu oluşan kızartılı - küçük göz kapağı şişliklerine arpacık diyoruz. Yüzümüzde olduğu gibi göz kapaklarımızda da sebum sıvısı yer alır. Göz kapaklarının rahat hareket edebilmesi, bu noktanın kurumaması ve elastik olabilmesi adına sebum salgısını yaratan yağ bezeleri, farklı nedenlerden dolayı tıkanıklık yaşayabilir. Gözkapağının arka yüzüne açılan yağ kanüllerinde oluşan hangi bir tıkanıklık enfeksiyon kaynaklı da olabilir. Bu gibi durumların sonucunda iç arpacık ya da göz kapağında arpacık oluşumu meydana gelebilir.

Arpacığın Çıkma Sebepleri

1 –Arpacık yağ bezlerinin tıkanması sonucu çıkabilir

2 – Az beslenmeden, uykusuzluktan ya da yorgunluktan bağışıklık sisteminin çökmesiyle oluşabilir.

3 – Makyajla uyumak, göz kanüllerinin tıkanması arpacık oluşumuna sebebiyet verebilir.

4 –Yine yağlı yiyecekler de bu noktada fazla sebuma ve tıkanıklığa sebebiyet verebilir.

5 – Uykusuzluk da arpacık sebeplerindendir

Çok yağlı beslenen kişilerde kandaki yağ oranının fazlalaşması nedeniyle gözlerde arpacık çıkabilir. İyi beslenmeyen ya da düzenli uyumayan kişilerde de ümmi sistem çöküşüyle beraber arpacık belirebilir. Ayrıca ortak kullanılan göz kalemi, maskara gibi ürünler yüzünden de bakteri paylaşımı nedeniyle arpacık çıkabilir. Stres de arpacığın başlıca sebeplerindendir.

 Gözlerinizde Sık Sık Arpacık Çıkıyorsa

 Kaynamış içme suyuna attığınız pamuk taneciklerini dayanılacak sıcaklığa geldiğinde arpacık üzerine kompres yaparsanız, arpacığınız gerileyecek ve zamanla sönecektir. Arpacık çıkmasını istemiyorsanız, vitaminli sebze – meyveler yemelisiniz. Yine rahatlatıcı etkileriyle tanınan patates kompresi ve rendelenmiş antiseptik değerindeki sarımsağı püresi de gözdeki arpacığa iyi gelmektedir.

 Arpacıktan Korunmak İçin

1 - Makyajınızı temizlemeden uyumamalısınız
 2 – Makyaj malzemelerinizi başkalarıyla paylaşmamalısınız
 3 – Yüzünüzü sık sık temizlemeli ve hijyen kurallarına uymalısınız. Sizlere Arpacık Nedir Nasıl Geçer konusunda yardımcı olmaya çalıştık.


Yorumlar