Bulanık Görme Nasıl Geçer?


Göz, en hassas beş duyu organımızdan biridir. Işığı geçirgen şekilde kırarak görme kabiliyetimizi yaratan göz, 3 tabakadan oluşur. Bulanık görme rahatsızlığı doğuştan olabileceği gibi sonradan da oluşabilir. İşte Bulanık Görme Nasıl Geçer sorusunun cevabı aşağıda!
Gözde Bulanıklık Neden Oluşur?
Gözde bulanıklık,  mekanik sorunlardan ya da gözdeki kanlanmalardan oluşabileceği gibi omurilikte oluşan sinir hasarlarından gelişebilir. Diğer bir sebebi de tansiyonla olabilir. Göz yorgunluğu, yanlış açıdan gelen ışık, aşırı çalışmak, yaşlılık nedeniyle göz bulanıklığı gelişebilir. Katarakt da göz bulanıklığı sebeplerindendir. Yüksek tansiyon, retina tabakasından sıvı sızması, göz sinirlerinin zarar görmesi gözde bulanıklık yapabilir.
Tüm bunlara ek olarak kan şekeri 70mg/dl altına düştüğünde de gözlerde bulanıklık yaşanabilir.  Beyin anevrizması, beyin atardamarlarının balonlaşması gibi tehlikeli durumlarda bulanık görme nedenlerindendir. Bulanık Görme Nasıl Geçer sorusunun cevabı alt paragrafta…
Göz Bulanıklığı Nasıl Geçer?
Başlangıç olarak göz bulanıklığı sebepleri araştırılmalıdır. Sonuca göre tedavi uygulanabilir, bu yöntemlerden biri de kırılım tedavisidir. Keratakonus,  astigmat, miyop, hipermetrop gibi kırılım sorunlarında uygulanan tedavi yöntemidir. Duruma göre gözlük ya da kontakt lens kullanılabilir.
Göz bulanıklığında her ihtimale karşı şeker ve tansiyona dikkat edilmelidir. Bunların dışında glokom sorunu varsa, kontrol altında tutulmalıdır.  Anevrizması veya katarakt da göz bulanıklığı sebeplerinden olabilir. Bu içeriğimizde Bulanık Görme Nasıl Geçer sorunundan söz ettik.

Yorumlar