Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?


Yaz aylarında deniz, güneş ve kum üçlüsünün tadını çıkarmak isterken güneş altında fazla kalan veya şezlongta uyuyup kalanların sıkça karşılaştığı güneş yanığı sorunu çok ciddi bir rahatsızlık haline gelebilmektedir. Güneş yanıklarının başta ağrı, kaşıntı ve kızarıklık gibi yan etkileri ile şikayetçi olan herkes evde bazı yöntemler ile bu sorunu tedavi edebilmektedir. Ne kadar erken müdahale edilirse o kadar çabuk geçen güneş yanığı için evde yapılabilecek uygulamalar ise şöyledir; 
Yoğurt 
Buzdolabından alınan soğuk yoğurdu güneşte yanan sırt, el, kol, bacak ve yüz gibi bölgelere sürmek bölgedeki yangıyı ve ağrıyı alarak derinin su toplamasını önleyecektir. Yoğurdun ciltte yarım saat bekletildikten sonra soğuk suyla durulanması yeterlidir. 
Aloe Vera 
Aloe vera özü ile bir salatalığın rendesi veya suyunu karıştırarak merhem kıvamında olunca yanık bölgeye sürmek çok faydalıdır. Güneş yanığı için doğal onarıcı bir formüle sahip olan aloe veralıkremler dahi piyasada çokça bulunurken evde doğal ve kolay bir şekilde yapabilmeniz mümkündür. 
Zeytinyağı 
Güneşte yanarak nemini kaybeden cilt giderek gerilerek acımaya ve yanmaya başlar. Bu süreçte cildinizin kaybettiği nemi yanan bölge üzerine sürdüğünüz zeytinyağı ile destekleyebilirsiniz. Doğal bir bakım yapan zeytinyağının etkisi ile cildiniz rahatlayacak ve kaşıntısı da geçecektir. 
Ayrıca güneş yanığı için günde iki kez ılık suyla duş almanız çok faydalıdır. Tazyikli sudan uzak durmanız önemli olurken bol su içmeniz de cildinize nem kazandırarak sizi rahatlatacaktır. Eğer cildinizde yoğun su toplanması, ateş ve baş dönmesi gibi şikayetleriniz de varsa vakit kaybetmeden bir sağlık kurumuna başvurmanız gereklidir. 

Yorumlar