Göz Seğirmesi Nasıl Durdurulur?

Göz kapağı seğirme veya göz seğirme (ayrıca blefarospazm olarak da adlandırılır) utanç verici ve rahatsız edici olabilir. Daha önce hiç yaşamadığınız zaman da korkutucu görünebilir. Göz kapağı seğirmesi göz yorgunluğu, yorgunluk, kuru gözler gibi birçok nedene sahip olabilen istemsiz bir kas kasılmasıdır. Sebebi ne olursa olsun, panik yapmayın. Göz ve göz kapağı seğirmesini durdurmak için birkaç seçeneğiniz var.
Sabit yanıp sönme ile başlayın. Gözlerini olabildiğince sıkı tut. Daha sonra mümkün olduğunca geniş açın. Gözler göz yaşlanmaya başlayana kadar bu şekilde yanıp sönmeye devam edin. Ağrınız varsa ya da seğirme daha da kötüleşirse derhal durun.
Göz masajı ile gözlerinizi rahatlatın. Alt göz kapaklarınızı orta parmaklarınızı kullanarak dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. Teyel gözünün kapağını yaklaşık otuz saniye boyunca masaj yapın.
Otuz saniye göz kırp. Bunu yeterli hızda yapmaya çalışın. Hareketleri çok hafif yapmalısınız. Kirpiklerin kelebek kanat olduğunu düşünün. Göz kırpma süreci gözleriniz için son derece önemlidir.
Göz kapaklarınızı yarıya kadar kapatın. Üst göz kapaklarınızın sürekli olarak farklı genlikle titreyeceğini fark edeceksiniz. Bu titremeyi durdurmak için çabalarınızı yoğunlaştırın.
Göz sıkma ile egzersiz yapın. Gözlerini bir dakika boyunca kapat. Bu süre boyunca, gözlerinizi sıkıca kapatıp sıkıca kapattıktan sonra açmadan serbest bırakın.
Göz hidroterapi tekniklerini deneyin. Kapalı gözlerinizi soğuk ve ardından ılık su ile sıçramak arasında geçiş yapın. Soğuk su kan damarlarını daraltacak ve ılık su aynı damarları genişletecektir.

Yorumlar