İnatçı Hıçkırık Nasıl Geçer


Bazı durumlarda mide asidinin yemek borusuna kaçması gibi durumlar oluşur. Bu da hıçkırığa yol açar. Hıçkırık bir hastalığın belirtisi gibi gözükmez fakat bazı hastalıklar da daha sık görülme ihtimali vardır. Göğüs kaslarının kasılması gibi durumlarda veya soluk borusu kapağının ani açılıp kapanması sonucu ortaya çıkabilen bir durumdur. Fakat şöyle bir durum vardır ki hiçbir nedeni olmadan da hıçkırık tutma durumu ortaya çıkabilir.

Hıçkırığın Geçmesi İçin Ne Yapılmalı?

Uzman doktorlar karbondioksit alımının hıçkırığa iyi gelebileceğini söyler. Karbondioksit alımını bir poşete nefes verip alarak ya da bir kese kağıdına nefes verip alarak gerçekleştirebiliriz. Hıçkırık konusun da evde yapabileceğiniz tek yöntem budur. Zaten hıçkırık kendi kendine geçen bir durumdur. Eğer geçmiyor ise ve sürekli devam ediyor, uzun sürüyor ise hekime başvurulmalıdır. Hekimler genel olarak hıçkırık sorununa karşı hıçkırığı engelleyici bir takım ilaçlar verebilirler. Fakat inatçı ve hiç geçmek bilmeyen bir hıçkırık ciddi rahatsızlıkların nedeni olabilir. Örneğin eğer yutkunma güçlüğü gibi bir durumla beraber meydana geliyor ise yemek borusu kanserinden dolayı kaynaklanıyor olabilir.

Hıçkırık Durumunda Yapılması Gerektiği Bilinen Yanlışlar

Hıçkırık tuttuğu durumlarda birçok yöntem ve çözüm geliştirilir. Herkesin ağzından bir çözüm duyabilirsiniz. Fakat her duyduğumuzu uygulamamız hatta doğru bildiğimiz şeyler bile daha farklı hastalıklara yol açabilir ve hıçkırığın geçmesini de sağlamaz. Bunlardan bazıları nefesinizi tutmak, bol bol su içmek hatta bu bir dikişte bitirmen lazım gibi tavsiyelerle de desteklenen bir durumdur. Bazıları ise hıçkırık tutan kişiyi korkutmak veya kulaklarımızı kapatmak gibi farklı yollardır. Bu yollar sizlerin hıçkırık probleminize çözüm olmaz. Eğer gerçekten rahatsız edici ve uzun süren bir hıçkırık sorununa sahip iseniz hemen doktora başvurmalısınız.

Yorumlar