Stresten Nasıl Kurtulunur ?

Hayatlarımız boyunca stresten dolayı oluşan kaygılarımız artmaktadır. Stres sebepleri ve bu streslerden kurtulmanın çeşitli yolları da vardır. Ertelediğiniz her işin dönülü sizlere stres olarak geri dönmektedir. Peki, Stresten nasıl kurtulunur ?
İşlerinizi ertelemek yerine, tüm işlerinizi listeleyin. Sizi en çok strese sokan işleri bu listenin ilk sıralarında yer verin. Önceli olarak bu işe odaklanmanızı sağlayın ve bu yükten en başında kurtularak kendi motivenizi sağlayın. Liste yaptığımız zaman, başardığınız işlere attığınız tikleri gördükçe motivasyonunuz artacak ve daha istekli bir şekilde listenin geri kalan kısmına devam edeceksiniz.
Hayır demenin zorluklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Özellikle iş hayatında patronumuzun karşısındaysak asla hayır diyemiyoruz. İşte hayır demenin önemi tam olarak bu önemli noktalarda anlaşılıyor. Hayır deme tarzınızın ne kadar etkili olduğunu unutmayın. Ses tonunuz ve ek olarak kullandığınız cümlelerle dolaylı yollardan hayır diyebilirsiniz. “ Bunu şu an yapmak için uygun değilim, haftaya olur mu? “ gibi cümleler kurmak aslında hayır demenin bir benzeridir ve karşınızdakini kırmaz, sizi daha fazla strese sokmaz.
Dikkatinizi Dağıtın ve Stresinizden Arının
Hayatınızı tamamen işiniz üzerine kurmayın. Şunu bilin ki kendinize ayırdığınız 10 dakikalık bu zaman çalıştığınız işe ve kendinize büyük fayda sağlayacaktır. Şöyle düşünün ki, stresli bir şekilde bir işle uğramakla, kafanızın rahat ve relax olduğunuz sürelerde bir işe odaklanıp uğraşmak arasında büyük bir fark vardır.
Geç saatlere kadar çalışıp kendinizi uykusuz ve yorgunluğa sürüklemeyin. Çalışma performansınızı düşürecek her türlü olumsuz etkenden uzak durun. İş hayatınızın tamamını işte bırakın. Unutmayın ki iş hayatınızda sadece para kazanmak için mevcut olan bir eylem. İş hayatınız dışında ki zamanınız sizin gerçek hayatınızdır. Şu da biliniyor ki, günümüzde stresin birçok hastalığın sebebi olduğu bilinmektedir. Stresi tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir fakat stresin seviyesini ayarlamak, stresinize hakim olabilmek sizin elinizdedir. Düzenli olarak yapılan egzersizlerin stres azalttığına dair bulgular mevcuttur. Egzersiz sırasında vücudunuz endorfin salgılayarak stresi azaltır ve ruh halinizi yukarıya doğru çeker. Yeterli seviyede uyuyup, uykunuzu aldığınıza emin olun.

Yorumlar